Quina batalla ha guanyat el president del Kazakhstan a Catalunya?

Nursultan Nazarbaïev
Nursultan Nazarbaïev

La família del president del Kazakhstan, Nursultan Nazarbaïev, té de fa anys una gran finca en propietat a la Costa Brava, concretament a la localitat de Lloret de Mar. El problema és que aquesta finca talla el camí de ronda que ressegueix el litoral i això ha provocat un llarg conflicte amb els veïns i els ecologistes de la zona, que exigeixen la seva reobertura.

El consistori de Lloret de Mar va aprovar, el passat mes de maig, una resolució on decretava l’obertura forçosa d’aquest tram del camí de ronda que passa per Can Juncadella, si fos necessari, “amb l’auxili de la força pública”. Els propietaris van recórrer aquest acord municipal i ara el Jutjat n. 3 del contenciós-administratiu de Girona ha dictat la suspensió de la mesura aprovada per l’Ajuntament.

En el seu moment, els propietaris de Can Juncadella van proposar fer un camí alternatiu per l’exterior de la finca. La família Nazabaïev -que afronta una forta oposició interna al seu país a causa del règim autocràtic que hi ha imposat després del desmembrament de l’antiga URSS- considera que l’obertura del camí de ronda original posaria en perill la seva seguretat, ja que facilitaria l’accés d’intrusos a la finca.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari