Primer, les vacances! El procés pot esperar

Quan Carme Forcadell i va demanar a Artur Mas que organitzés un referèndum, l’aleshores president de la Generalitat li va fer cas. “President, posi les urnes!”, li va exigir des de la direcció de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). I Mas va organitzar en un parell de mesos la consulta ciutadana del 9 de novembre.

Ara Artur Mas ja no és president de la Generalitat. Carme Forcadell tampoc no presideix l’ANC. És la presidenta del Parlament. Se’n guardarà ben prou de demanar el substitut de Mas, Carles Puigdemont, que posi les urnes. Si Puigdemont posés les urnes –és a dir, convoqués noves eleccions- seria com firmar la seva acta de defunció. El seu pas per la presidència hauria estat efímer i, probablement, només deixaria pel record la seva imatge de guitarrista actuant amb Sopa de Cabra.

A Mas potser sí que li agradaria que hi hagués eleccions catalanes avançades. Les perdria, clar, però li servirien de revenja contra la CUP, que el van apartar de la presidència amb l’excusa de fer-ho com a contrapartida d’un pacte de fidelitat a Junts pel Sí, que finalment ha ‘mutat’.

Però una cosa és no convocar eleccions avançades i una altra tombar-se a jeure quatre mesos, que és allò que pretén Puigdemont. Després de quedar-se sense pressupostos, el president de la Generalitat hauria de buscar una solució diferent a la convocatòria d’una moció de confiança després de les vacances d’estiu.

No té cap sentit que el vicepresident del govern, Oriol Junqueras, acusi la CUP d’aturar l’aplicació de grans millores socials amb la seva oposició als pressupostos i perpetuar aquesta situació durant mig any perquè el partit del president Puigdemont està en hores baixes i confia que amb el pas del temps millorin les seves perspectives electorals.

Els independentistes sincers s’haurien de revoltar. Els van prometre la independència en 18 mesos i ara els condemnen a un kit-kat del ‘procés’ durant quatre mesos. Només als que han fet del ‘procés’ un modus vivendi ja els va bé la gansoneria de Puigdemont.

Hem passat del “president, posi les urnes” a “el ‘procés’ és important, però les vacances ho són més”.

(Visited 37 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari