Site icon El Triangle

La CUP mantindrà la incertesa fins a última hora

Junqueras i Puigdemont en un ple al Parlament.

Junqueras i Puigdemont en un ple al Parlament.

El Consell Polític i el Grup d’Acció Parlamentària, on estan representades les diverses entitats que formen part de la CUP, es reuniran aquest dimarts a partir de les vuit del vespre per decidir si retiren o no l’esmena a la totalitat dels pressupostos.

 

La decisió se sabrà a les onze de la nit, segons s’ha anunciat a la premsa, però fonts d’aquesta formació, que acudiran avui a la reunió, precisen que, segurament, s’acabarà de matinada i que, fins i tot, es podria formular una exigència de darrera hora a Oriol Junqueras: podrien retirar l’esmena a la totalitat, permetre que es debatin els pressupostos, però, després, ja decidirien si hi votaven a favor o en contra.

 

Per si de cas, Junqueras ha reiterat que no passa res si es prorroguen els pressupostos, que només es gastaran 1.100 milions d’euros menys del previst, però que això no conduirà a cap avançament electoral.

 

En els últims dies s’ha produït un decantament de posicions cap als partidaris de retirar l’esmena, tot i que ningú té clar que siguin majoritaris. Com en totes les grans decisions, dins de la CUP hi ha dos pols oposats: Poble Lliure, partidari de donar suport als comptes, i Endavant, d’anar-hi posant bastons a les rodes.

 

Dins del grup parlamentari, hi ha diputats a favor de retirar l’esmena, com els veterans Joan ‘Nana’ Garriga o Gabriela Serra, i d’altres que exigeixen una confrontació oberta amb l’estat abans d’anar-se’n de vacances, com Anna Gabriel.

 

Segons s’explica dins de la CUP, el termòmetre de la situació el marca Benet Salellas i, aquest , ahir mateix va dir que veia bé els canvis que s’havien introduït en els pressupostos. Per tant, en l’entorn de Junqueras es confia que, com a mínim, retirin l’esmena perquè aquest dimecres es puguin debatre.

Exit mobile version