Site icon El Triangle

Demanda contra l’Ajuntament de Tortosa pel monument franquista

Título de la imagen

Título de la imagen

La permanència del monument franquista a Tortosa, al bell mig del riu Ebre, ha motivat una demanda contra l’Ajuntament de la localitat, presentada per un advocat madrileny, Eduardo Ranz Alonso, que argumenta que el fet de no retirar-lo constitueix un incompliment de la Llei de memòria històrica.

Segons Ranz Alonso, l’Ajuntament governat per Ferran Bel (CDC) no va prendre les mesures oportunes per retirar objectius o mencions commemoratives de la dictadura. De fet, es va impulsar una controvertida votació en la qual els tortosins van decidir mantenir el monument i reinterpretar-lo, en comptes de retirar-lo i museïtzar-lo, que era l’alternativa oferta pel consistori.

El denunciant, a més, assenyala que l’Ajuntament de Tortosa no ha catalogat els vestigis de la Guerra Civil i la dictadura de Francisco Franco, com, segons indica, marca la llei.

Ranz Alonso vol que la consellera de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat, Meritxell Borràs, l’alcalde Bel i el secretari tècnic del consistori siguin citats a declarar com a testimonis.

Exit mobile version