Aplec d’exlegionaris contra Colau i el procés

Es manifestaran en defensa de la Constitució, de l'exèrcit i de la seva continuïtat a Sant Andreu
Título de la imagen
Título de la imagen

La Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Catalunya ha convocat el pròxim 28 de maig, a les dotze del migdia, una manifestació per protestar contra la decisió de l’alcaldessa Ada Colau de fer-los fora de les antigues casernes de Sant Andreu. Els convocats també proclamen que, d’aquesta manera, donen suport a l’Exèrcit espanyol, al Cos Nacional de Policia i a la Constitució espanyola i promouen “la convivència i unitat de tots els espanyols”.

Es preveu que més de mig miler de legionaris i 600 veterans assistiran uniformats a la mobilització, que començarà amb una concentració a la plaça d’Urquinaona de Barcelona, durant la qual s’ha anunciat que s’entonaran cants militars i l’himne espanyol. El col·lectiu d’ultradreta Somatemps també s’ha sumat a la convocatòria. Davant d’aquesta trobada, la CUP del districte barceloní de Sant Andreu ha convocat una contramanifestació per rebutjar la trobada que titllen de “feixista”.

La manifestació s’ha convocat després de diversos enfrontaments entre els exlegionaris i les institucions catalanes. La prohibició de la processió en la qual hi havien de participar els exlegionaris durant Setmana Santa, la declaració de Colau en contra de la presència militar durant el Saló de l’Ensenyament, el procés sobiranista i, ara, les exigències de l’Ajuntament perquè abandonin els terrenys de Sant Andreu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides