Absolts els mossos acusats pel cas Quintana

No ha quedat demostrat que els acusats siguin els responsables de la pèrdua de l'ull d'Ester Quintana
Ester Quintana
Ester Quintana

Els jutges de l’Audiència de Barcelona han absolt l’escopeter i el sotsinspector dels Mossos d’Esquadra, acusats d’haver provocat la pèrdua d’un ull a Ester Quintana, durant els incidents de la vaga general del 14-N de 2012 Els magistrats diuen que no ha quedat comprovat que l’escopeter i el sotsinspector, responsables de l’operatiu policial d’aquell dia, fossin l’autor i el responsable de donar l’ordre que va provocar les ferides a Quintana.

Els jutges consideren que tampoc s’ha pogut provar que el projectil que li va buidar l’ull a Ester Quintana fos una pilota de goma, o una bala de foam. Els Mossos d’Esquadra, però, van acabar admetent que les lesions de Quintana van ser causades per un dels seus projectils, tot i que van afegir, que no es podia demostrar qui l’havia disparat i què era el projectil que s’havia disparat.

Ester Quintana ha afirmat que “hi ha hagut manca d’investigació, encobriment, digueu-ho com vulgueu”, segons informa Europa Press. Quintana, a les portes del jutjat, no ha confirmat si pensa recorre la sentència, que ha considerat que “no fa justícia”.

Arran de la pèrdua de l’ull, Quintana va ser indemnitzada amb 261.000 euros. El qui era director dels Mossos quan van passar els fets, Manel Prat, va dimitir, i des de 2014 estan prohibides a Catalunya les pilotes de goma.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides