Trias li pagava tot al Banc Expropiat

L'acord que investiga la Fiscalia incloïa, a banda del lloguer, l'IBI, la taxa d'escombraries, la comunitat i els possibles desperfectes
banc expropiat
banc expropiat

El contracte que va signar el regidor Joaquim Forn en representació de l’Ajuntament de Barcelona, quan el governava Xavier Trias, perquè Antartic Vintage, societat propietària de l’oficina bancària rebatejada com el Banc Expropiat de Gràcia, no promogués el desallotjament d’aquest espai, no es limitava a l’import del lloguer.

El Consistori barceloní, “davant la previsió certa que l’expulsió forçosa dels ocupants del local ocasionarà disturbis i aldarulls” que es fa constar en el contracte, revela El País, va assumir també tota la resta de despeses: IBI -més de 3.000 euros mensuals-, taxa d’escombraries, despeses de la comunitat de veïns -uns 132 euros cada mes- i eventuals desperfectes, així com subministraments “que es mesurin per comptador”.

La Fiscalia de Barcelona ha anunciat que ha endegat una investigació per la possible comissió, per part de l’exalcalde Trias, d’un delicte de malversació de fons amb el pagament del lloguer del Banc Expropiat amb diners municipals. CDC ha justificat aquell acord com una solució a curt termini que possibilitava assolir-ne una a llarg termini i Trias n’ha defensat la legalitat i ha argumentat que el van signar per interès general.

D’altra banda, la quarta nit de protestes pel desallotjament s’ha viscut als carrers de Gràcia amb menys tensió que les anteriors i sense enfrontaments directes entre agents dels Mossos d’Esquadra i participants en les mobilitzacions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides