Les “propines” de la banca, en la diana del cas Pujol

De la Mata cita antics alts càrrecs de la Generalitat perquè testifiquin sobre les suposades comissions
Jordi Pujol i Marta Ferrusola
Jordi Pujol i Marta Ferrusola

L’instructor del cas Pujol a l’Audiència Nacional, José de la Mata, ha citat a declarar diverses persones que van ocupar alts càrrecs a la Generalitat de Catalunya com a testimonis en el marc de la investigació dels fets denunciats per un antic directiu del banc Natwest Mark.

Segons el testimoni d’aquesta persona, que va treballar entre el 1987 i el 1995 com a director de la principal oficina barcelonina de la entitat, els Pujol es van beneficiar d’una operativa que els feia arribar grans quantitats en efectiu a partir de la gestió de les nòmines d’empleats públics de la Generalitat.

En concret, s’acumulaven saldos als comptes i es pagava un percentatge del 3% en efectiu, segons el denunciant, que es lliurava als despatxos, entres ells el que tenia el primogènit de l’expresident, Jordi Pujol Ferrusola, al carrer de Ganduxer de Barcelona.

De la Mata s’ensuma que bona part dels capitals que durant la presidència de Jordi Pujol va acumular la família de l’aleshores Molt Honorable procedien d’aquestes suposades comissions, “propines” pagades per la cessió a les entitats bancàries d’assegurances socials, de l’IRPF i d’altres recaptacions de les quals, dipositades, s’obtenien beneficis.

Entre els citats a declarar el 13 de juny hi ha Antonio Paradell, exgerent de l’Incasòl, Letici Giraldi, tresorera del mateix ens, Antonio Herce, exdirector financer dels Ferrocarrils de la Generalitat, i Francesc Xavier Ruiz del Portal, exdirector general d’Hisenda.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides