Quants comptes de Rodrigo Rato investiga la justícia?

Título de la imagen
Título de la imagen

Els experts de la Unidad Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i de l’Agència Tributaria coincideixen en què estan davant d’una de les investigacions, sobre delictes fiscals, més complicades de la història d’Espanya. La causa oberta en el Jutjat d’Instrucció número 31 de Madrid, sobre la fortuna de Rodrigo Rato, exvicepresident del Govern central i exdirector de l’FMI, s’estén a més de 16 països, alguns dels quals són paradisos fiscals.

En total, la causa afecta a 178 comptes i dipòsits bancaris. La justícia espanyola ja ha enviat comissions rogatòries, la majoria d’elles sense respondre, a Suïssa, Curaçao, Regne Unit, Mònaco, Estats Units, França, Irlanda, Luxemburg, Gibraltar, Alemanya, Austràlia, Brasil, Itàlia, Països Baixos, República Dominica i Swazilàndia. Els comptes detectats en aquests països estan a nom de Rato o de les catorze empreses que hauria utilitzat mitjançant testaferros o societats pantalla, amb la intenció d’amagar el seu patrimoni.

Tant la UCO, com l’Agència Tributària i la Fiscalia coincideixen en que totes les societats que estan sota sospita són simples tapadores. Es tracta de firmes com Red Rose Limited, Westcastle, Lamartine, Kradonara, Soraisno, Donald Inversiones, Vivaway, Findsbury o Lazard Capital, entre altres. Segons els investigadors, cap de les catorze empreses investigades ha tingut mai “cap activitat empresarial”, exceptuant algun repartiment de dividends per la venda d’actius. Els investigadors del cas, han arribat a la conclusió de què la inactivitat del patrimoni milionari de Rato, prové d’activitats il·lícites i, per tant, de la corrupció.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides