La UDEF xifra les extorsions d’Ausbanc en 40 ME en 10 anys

Gairebé un terç dels diners provenen del Santander
luis pineda
luis pineda

Les entitats bancàries van pagar 40 milions d’euros a Ausbanc en una dècada, extorsionades pel president d’aquesta associació, Luis Pineda, segons els números de la UDEF, revelats per Eldiario.es. En concret, Ausbanc va percebre 37,03 milions del 2005 al 2014 i Ausbanc Consumo, 1,93 milions més. Els anys amb més recaptació van ser el 2006 i el 2014, quan es va enfilar fins als 5,1 milions. La mitjana anual era d’uns quatre milions.

Gairebé un 30% d’aquests imports procedien del Santander, una entitat que “en certa manera era intocable” per a Ausbanc, conclou la mateixa unitat policial, especialitzada en delictes fiscals i econòmics.

Segons una conversació telefònica de dos col·laboradors de Pineda, alts càrrecs d’Ausbanc, captada mitjançant una intervenció de les comunicacions i revelada pel mateix digital, “Emilio Botín el cuidava” (en referència al president d’Ausbanc), però “Ana Patricia Botín no el vol ni veure. El que passa és que l’avantatge és que, com que hi ha hagut molta, molta, relació, ella tampoc crec que vulgui tallar-la així”.

Pineda, imputat per estafa, extorsió, administració deslleial, frau i pertinença a organització criminal, es troba a la presó des del 18 d’abril.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides