El cas dels alcaldes de CDC que han arruïnat ajuntaments

Bàscara s'afegeix a la llista negra, que també inclou els municipis de l'Ametlla de Mar, Moià, Aguilar de Segarra, Pujalt, Santa Susanna...
dionis guiteras
dionis guiteras

Amb una població que no arriba als 1.000 habitants, Bàscara (Alt Empordà) té col·lapsades les seves finances municipals. Durant 32 anys, Lluís Lloret (CDC) va fer i desfer com a alcalde. En les eleccions municipals d’ara fa un any va guanyar la candidatura d’ERC, encapçalada per Narcís Saurina. El nou equip de govern va encarregar tot seguit una auditoria i el pastís que s’ha descobert és esfereïdor: l’Ajuntament amagava un deute superior als tres milions d’euros i la bola no para de créixer. Segons la prospecció que ha fet el nou consistori, que ha demanat auxili a la Sindicatura de Comptes, el deute final pot superar els deu milions.

Acusat d’extorsió
A més del forat que ha deixat a les arques municipals de Bàscara, l’exalcalde està immers en una doble investigació judicial. D’un cantó, el jutjat n. 4 de Figueres està instruint una denúncia de la Fiscalia Anticorrupció on s’acusa Lluís Lloret d’extorquir l’empresari Pere Costa que, des de l’any 2004, intenta construir una fàbrica en aquest municipi i promoure-hi un polígon industrial. En la seva declaració judicial, Pere Costa ha afirmat que va pagar un total de 7,2 milions d’euros a l’exalcalde, que l’amenaçava amb declarar zona verda els terrenys que havia comprat per ubicar-hi la seva empresa. Aquests pagaments es van fer de manera fraccionada durant vuit anys, fins que, fart de les mentides, falsedats i incompliments de l’exalcalde, va decidir anar a Madrid i denunciar-ho a la Fiscalia Anticorrupció.

Lluís Lloret, que és arquitecte de professió, també està imputat en un sumari que instrueix el jutjat de Santa Coloma de Farners. En aquest cas, perquè cobrava de l’Ajuntament de Vidreres per una doble via: com a arquitecte contractat i a través de la societat particular que havia constituït amb un altre tècnic municipal i el secretari de l’Ajuntament. Aquestes greus irregularitats van ser denunciades per un exregidor d’ICV de Vidreres i han estat objecte d’un contundent informe de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC).

La consultora Efial
El nou alcalde de Bàscara també ha posat en coneixement de l’OAC tot el putiferi que ha posat de manifest l’auditoria encarregada dels comptes municipals i espera que la Fiscalia prengui cartes en aquest desgavell. […]

En aquest paradigma trobem l’ajuntament de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre). L’anterior alcalde d’aquesta vila marinera de 7.100 habitants, Andreu Martí (CDC), hi va menar una gestió caòtica i farcida d’irregularitats, reiteradament denunciada des de les pàgines d’EL TRIANGLE, que ha provocat un forat en les finances municipals de 50 milions d’euros, segons l’auditoria feta pel nou equip de govern municipal que encapçala Jordi Gaseni (ERC). El màxim responsable d’aquest nyap està investigat en relació amb l’afer de la consultora Efial, contractada per l’ajuntament per portar tota la gestió urbanística i que està en l’epicentre del cas 3% destapat a Torredembarra per una exregidora d’ERC, Montse Gassull.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides