Crisi a la cúpula d”El Mundo’

Unidad Editorial en destitueix el director, el català David Jiménez
David Jiménez, director de El Mundo
David Jiménez, director de El Mundo

El Mundo ha canviat de director i de director adjunt les darreres hores. A la sortida del gadità Agustín Pery, un històric que exercia d’adjunt al director, que acaba de plegar voluntàriament per desavinences amb el director, el periodista català David Jiménez, s’afegeix l’adéu de Jiménez mateix, destituït per Unidad Editorial un any després d’haver accedit al càrrec.

El ball de noms es completa amb l’ascens Pedro García Cuartango, exresponsable d’Opinió, com a nou director, i amb Rafael Moyano, que serà la seva mà dreta. La crisi a la cúpula d’El Mundo té lloc en el marc d’un conflicte laboral provocat per l’ERO d’Unidad Editorial-el quart dels darrers vuit anys-, que afecta 160 treballadors. La vaga per protestar contra aquest expedient va impedir que el rotatiu fundat per Pedro J. Ramírez arribés a ser publicat el passat 4 de maig.

Sota la direcció de Jiménez, d’altra banda, les vendes del rotatiu han continuat caient i l’edició digital, abans líder, s’ha vist superada en visites pel seu principal competidor, El País. García Cuartango serà el quart director en dos anys i mig, després de Ramírez, Casimiro García-Abadillo i Jiménez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides