L’alcalde de Tortosa votarà a favor de mantenir el monument franquista

Aquest dissabte s'ha convocat la consulta ciutadana per decidir que fer amb aquest conjunt inaugurat per Franco amb motiu dels 25 anys de la batalla de l'Ebre
El monument franquista de Tortosa.
El monument franquista de Tortosa.

Quatre dies abans de la consulta ciutadana per decidir que es fa amb el monument franquista a la Batalla de l’Ebre, l’alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, ha anunciat que pensa votar a favor de mantenir-lo.

 

Dels vuit regidors del grup municipal de CiU, sis –inclòs l’alcalde– es decanten per mantenir i reinterpretar el monument, mentre que els altres dos aposten per la seva retirada i museïtzació. Les formacions d’esquerra són partidàries d’aquesta última opció.

 

Els ciutadans de Tortosa decidiran aquest dissabte, en una consulta, si retiren el monument o el deixen tal com està i on està, dins del riu Ebre.

 

El març passat, el Parlament de Catalunya va aprovar una moció per la qual instaven a “retirar immediatament” el monument, inaugurat pel general Franco el 1966 amb motiu dels 25 anys de la batalla de l’Ebre.

 

L’alcalde Bel, que fins ara també era diputat al Congrés, s’ha compromès a fer complir el que decideixin els ciutadans de Tortosa en la consulta de dissabte. En canvi, no ha fet cap cas al que va aprovar el Parlament de Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides