Inda insisteix amb el compte suís de Trias

El director d'Okdiario, denunciat per l'exalcalde de Barcelona, aporta les seves proves al jutjat
xavier trias
xavier trias

El compte bancari que, segons va publicar El Mundo el 2014, tenia a Suïssa l’aleshores alcalde de Barcelona, Xavier Trias, es troba inclòs en un informe policial -de 31 pàgines- corresponent a les investigacions dels moviments del líder convergent, revela el mateix diari. En concret, hi ha dues fotografies que exposarien moviments amb entitats espanyoles on també apareixen altres membres de la família de Trias.

Arran de la publicació de la informació que el vinculava amb el citat compte (7651162-3445.954) de la Union de Banques Suisses (UBS), Trias, qui va assegurar que era “una cosa absolutament falsa i que “no tinc absolutament cap compte a Suïssa”, va interposar una querella contra els responsables d’aquella informació.

Un d’ells, Eduardo Inda, segons explica ara el mitjà digital que va fundar més tard, Okdiario, ha dipositat al jutjat que instrueix aquella querella documents que, segons sosté, confirmen la veracitat d’aquelles informacions.

Segons Okdiario, els documents identifiquen Trias com a titular de “diversos comptes” a la UBS i la Policia Nacional, a partir d’extractes bancaris aportats per un confident suís, està investigant el patrimoni suposadament amagat per l’exalcalde. En concret, serien imatges obtingudes de la pantalla d’un terminal informàtic.

El compte que s’atribuïa d’entrada a Trias fou cancel·lat el 10 de febrer del 2013, segons els extractes citats per Okdiario, que afegeix que hi ha un parell de dipòsits vinculats que no foren cancel·lats fins a l’11 de desembre del 2014 (7651162-3445.954/0 i 7651162-3445.954/1).

Sobre aquelles informacions que assenyalaven Trias, el fiscal va apreciar indicis de veracitat, va publicar El Mundo. Segons la informació que va motivar la querella del dirigent convergent, els fons suposadament amagats a Suïssa -on habia arribat a acumular gairebé 13 milions d’euros- es van moure cap a Andorra.

D’altra banda, citant fonts financeres de Suïssa i un escrit remès per la UDEF a un jutjat madrileny, El Español va publicar que aquesta unitat policial havia informat d’investigacions sobre actius de Trias i el seu germà a Suïssa que s’enfilaven, sumats, fins als 32 milions d’euros, aproximadament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides