Com ha quedat l’ANC després de la reunió de Ripoll?

Título de la imagen
Título de la imagen

Més dividida que mai. La norma que calen 2/3 dels vots dels 77 membres del Secretariat Nacional (SN) per procedir a l’elecció dels càrrecs directius ha saltat pels aires en constatar-se que el consens entre els dos blocs existents era impossible i que tampoc hi havia “tapats” amb capacitat de fer de pont.

La sorpresa ha estat en la correlació de forces interna de l’SN. Després de les eleccions del passat 14 de maig, es donava per fet que l’anomenat “sector crític” controlava la majoria, amb uns 42 vots. Però les votacions del secretariat, reunit aquest dissabte 21 a Ripoll, han demostrat que les anàlisis eren errònies.

Després d’un intens debat de set hores, Jordi Sànchez continuarà sent el president de l’ANC durant els pròxims dos anys en rebre 40 vots, per davant de l’editora nord-americana Liz Castro, capdavantera del “sector crític”, amb 35 vots. Els càrrecs de vicepresidenta i tresorer també han caigut del cantó de l’anomenat “sector continuista”: Natàlia Esteve i Marcel Padrós. Els “crítics” només han col·locat la secretària de l’entitat independentista, Eulàlia Subirà.

Noms “forts” de l’SN, que van obtenir un bon resultat en les eleccions del passat 14 de maig i que optaven a desfalcar el lideratge de Jordi Sànchez, han quedat dil·luïts en la nova cúpula de l’ANC. Ni Liz Castro, ni Quim Torra, ni Antonio Baños, ni Josep Sabaté, ni Clara Ponsatí han aconseguit entrar en el “nucli dur” de l’entitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides