Llum verda a les estelades a la final de Copa

El Jutjat n. 11 del contenciós-administratiu de Madrid contradiu la Fiscalia i la Delegació del Govern a la capital espanyola
estelada
estelada

Els aficionats del FC Barcelona que desitgin presenciar amb una estelada la final de la Copa del Rei, que es disputa aquest diumenge, a l’estadi Vicente Calderón no es trobaran cap impediment avalat judicialment.

El Jutjat n.11 del contenciós-administratiu de Madrid, discrepant del criteri expressat per la Fiscalia, ha estimat parcialment el recurs presentat per l’associació d’advocats Drets, en representació d’aficionats del Barça, contra la decisió de la Delegació del Govern a Madrid que vetava la presència d’aquestes senyeres independentistes a la graderia, però no ha acceptat, en canvi, instar a què s’emeti una nova ordre als cossos de seguretat declarant expressament que les estelades no estan vetades per la llei.

En la seva resolució, el jutge sosté que no ha resultat provat que “l’exhibició de l’anomenada estelada pot incitar a la violència, el racisme, la xenofòbia o qualsevol altra forma de discriminació que atempti contra la dignitat humana”. També considera, sobre la prohibició de la Delegació del Govern madrilenya que acaba de deixar sense efecte, que impedia la manifestació pacífica d’una ideologia política i que no concorrien motius per restringir la llibertat d’expressió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides