La incòmoda visita d’Arnaldo Otegi

La presidenta del Parlament rebrà el dirigent de Sortu, però no ho farà el president de la Generalitat
Arnaldo Otegi
Arnaldo Otegi

La visita del dirigent de Sortu, Arnaldo Otegi, demà al Parlament de Catalunya, ha aixecat una agra polèmica entre els defensors i els detractors del qui ha estat sis anys a la presó per pertinença a l’entramat polític d’ETA. La presidenta de la cambra, Carme Forcadell, rebrà demà a la tarda Arnaldo Otegi amb la voluntat d’analitzar la situació política en general, i la de Catalunya en particular, segons han dit fonts properes a Forcadell, qui han defensat la reunió dient que la presidenta del Parlament sempre rep a aquells líders polítics que li ho demanen. També els portaveus de la comissió d’exteriors de la cambra catalana mantindran, prèviament, una reunió amb el dirigent abertzale. Una delegació de Junts pel Sí, sense concretar-ne els responsables, també es reuniran amb Otegi.

Arnaldo Otegi ha estat convidat a visitar el Parlament català per la CUP, amb el vist-i-plau de Junts pel Sí. La resta de formacions del Parlament, PP, Ciutadans i el PSC no participaran de la trobada amb Otegi. El president del grup parlamentari del PP, Xavier García Albiol, ha qualificat la visita del dirigent abertzale com un fet que “embruta la institució del Parlament”, perquè Otegi “no ha condemnat mai a ETA i no pot venir a donar lliçons de democràcia, la CUP pot convidar qui vulgui a la seva tribu, però no al Parlament”. De fet, el PP ha convocat per a la mateixa hora una reunió amb l’Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme, i ha demanat a Forcadell que no es reuneixi amb Otegi. Ciutadans ha fet costat a la proposta del PP, i també ha demanat per carta a la presidenta del Parlament que no es reuneixi amb el líder de Sortu.

La Consellera de Presidència, Neus Munté, ha informat que el president Puigdemont no es reunirà amb Otegi, tot i que ha afirmat que el Govern respecta la recepció que li farà demà la presidenta del Parlament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides