Quina correlació de forces ha quedat a l’ANC?

jordi sanchez anc
jordi sanchez anc

Aquest dissabte vinent, el nou secretariat sorgit de les eleccions ha d’escollir els càrrecs de president, vicepresident, secretari i tresorer de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). La decisió es presenta complicada, ja que l’entitat ha quedat fortament dividida en dos corrents que es miren de reüll i que s’acusen mútuament d’obeir a interessos partidistes.

Dels 77 membres del secretariat n’hi ha 42 que s’inscriuen en l’etiqueta de “renovadors”, partidaris de l’elecció de Liz Castro com a nova presidenta. Els 35 restants són considerats de l’ala continuista i veurien amb bons ulls la reelecció de l’actual president de l’ANC, Jordi Sànchez. El problema rau en el fet que, segons el reglament, la presidència de l’entitat s’ha d’escollir per un mínim dels 2/3 dels 77 membres que formen part del secretariat, és a dir, 51 vots, lluny dels 42 representants que tenen els “renovadors”.

De tota manera, les “etiquetes” enganyen. A Jordi Sànchez se l’acusa de ser un “submarí” de CDC, quan ell procedeix dels rengles d’ICV. Per contra, els anomenats “renovadors” -a qui es considera uns “satèl·lits” d’ERC i la CUP- tampoc són clars. Per exemple, dos dels seus màxims exponents, Liz Castro i l’advocat Quim Torra, sempre han actuat com a criptoconvergents.

Els resultats a l’elecció del nou secretariat de l’ANC han quedat molt devaluats per la baixa participació dels socis a les urnes. En aquesta ocasió només ho ha fet el 21,2% dels 35.000 associats que assegura tenir.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides