Protesta davant la Comissió Europea

Les acampades tornen a Barcelona en solidaritat a la Nuit Debout, a favor dels refugiats i contra la reforma laboral
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Un grup d’indignats ha acampat al passeig de Gràcia de Barcelona davant de la seu de la Comissió Europea, en protesta per la gestió de la crisi dels refugiats. Està previst que, en principi, aquesta acció continuïi fins demà dimarts.

La protesta davant la Comissió Europea ha coincidit amb la commemoració, ahir diumenge, del cinquè aniversari del moviment dels indignats. A la capital catalana es calcula que a la manifestació hi van participar uns 4.000 manifestants, segons els organitzadors. Un d’aquests manifestants, Néstor Andreu, integrant del moviment Nit Dempeus Barcelona, en suport a la Nuit Debout francesa, ha explicat que malgrat que alguns partits han intentat “apropiar-se” del 15-M ells no s’hi senten representats perquè consideren que la política no pot ser “mediatitzada” ni delegar-se a les urnes cada quatre anys. Andreu explica que les marxes, convocades a 500 ciutats de tot el món, volen posar sobre la taula “les sobiranies” en clau energètica, alimentària, econòmica, en serveis públics i en política fronterera. “Els problemes que arriben de forma global han de tenir resposta global“, assenyala Andreu.

A la Puerta del Sol, Madrid, unes 5.000 persones van manifestar-se sota el lema “no ens representeu” i “no som mercaderies en mans de polítics i banquers”. En aquest mateix lloc, La Sexta estava retransmetent en directe i en prime-time televisiu el programa El Objetivo. El cas és que quan Iñigo Errejón va pujar a l’escenari de la cadena, es va posar sobre la taula una qüestió que s’ha posat en dubte nombroses vegades. Podemos és el 15M? Podemos, segons Pablo Iglesias “és una traducció política del 15M“, però segons Errejón, “no el representa ningú.”

El fet és que quan numero dos de Podemos va pujar a l’escenari de la televisió, els manifestants van començar a xiular les seves intervencions i a cridar “Errejón, baixa del plató” per recriminar-li que tornés a la manifestació vestit de polític. Al costat, una pancarta blanca amb lletres negres li deia a Errejón: “No ens representeu“. La mà dreta d’Iglesias es va girar i va respondre “després, després”, tot i que no se’l va tornar a veure per aquella zona de l’abarrotada plaça.

En cap de les manifestacions celebrades ahir a Espanya s’ha vist cap pancarta de capçalera ni a cap portaveu que s’erigís com a representant, ja que volien que l’esperit del 15-M fos totalment assembleari, sense protagonistes. Per aquest mateix motiu tampoc no hi ha participat ni cap partit polític ni cap sindicat, ja que un dels objectius era que l’oficialitat no s’apropiés d’aquest moment.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides