Colau fitxa un tinent d’alcalde imputat

Collboni, investigat pel cas Mercuri, assumeix part del codi ètic de BeC
Títol de la imatge
Títol de la imatge

L’ombra del cas Mercuri, pel qual està imputat Jaume Collboni, el líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, pesa a l’acord en virtut del qual els socialistes s’integren en el Govern municipal de Barcelona en Comú (BeC), que encapçala Ada Colau.

L’entesa comporta l’assumpció per part de Collboni, nou segon tinent d’alcalde, de l’àrea de Cultura. Tres socialistes més s’incorporen a l’equip de Govern: Daniel Mòdol, com a regidor d’Arquitectura, Paisatge i Patrimoni, Carmen Andrés, com a regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran, i Montserrat Ballarín, com a regidora de Comerç i Mercats.

Aquests regidors assumiran part del codi ètic de BeC. No aquells punts relacionats amb la rebaixa dels sous, però sí d’altres vinculats a la corrupció. Segons El Nacional, no es contemplaria, però, la fulminació de persones imputades, condició de Collboni al cas Mercuri per un possible tràfic d’influències.

En la peça 29a d’aquest afer, centrada en la concessió d’un canal de TV a Nicola Pedrazzoli, amo de Canal Català, la instrucció apunta que Collboni, presumptament, hauria pressionat a membres del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) perquè Pedrazzoli obtingués aquell canal.

Malgrat les crítiques dirigides des dels rengles de BeC als socialistes, als quals van considerar integrants de l’establishment polític, la necessitat d’estabilitat -Bec només té 11 dels 41 regidors de l’Ajuntament- ha empès Colau a obrir les portes del Govern municipal. També a ERC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides