Unió deixa córrer el 26-J

Espadaler argumenta que no poden articular una proposta "tan a curt termini"
Ramon Espadaler, líder d'Unió.
Ramon Espadaler, líder d'Unió.

Unió Democràtica de Catalunya (UDC) no concorrerà a les eleccions generals del 26 de juny, segons ha anunciat aquest dijous el seu secretari general, Ramon Espadaler, després de la reunió del comitè de govern del partit.

Els democristians, que van quedar fora del Parlament de Catalunya i del Congrés dels Diputats en successives conteses electorals i que arrosseguen un feix de deute de 19 milions d’euros -xifres del partit-, recomanen als seus militants que votin en blanc perquè cap candidatura recull els seus plantejaments.

Espadaler ha assegurat que el partit que lidera té futur representant l’espai del “catalanisme centrat” que ara, assenyala, es troba “trencat” i orfe de referents. Per justificar la decisió de no concórrer a la contesa del 26-J, l’exconseller ha dit que necessiten més temps per reconstruir aquest espai: “No podem articular una proposta electoral tan a curt termini”. Els democristians pretenen tenir-la enllestida per les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, que està previst que se celebrin la tardor del 2017.

Els escindits, també fora de joc
Per la seva part, Demòcrates de Catalunya, el partit fundat pels independentistes escindits d’Unió, no concorrerà al 26-J amb Convergència, formació a la qual havia exigit la renúncia a les seves sigles. CDC ha decidit presentar-se aquest cop en solitari i ni Demòcrates ni tampoc Reagrupament, amb les quals va formar la candidatura de Democràcia i Llibertat, liderada per Francesc Homs, en les eleccions del passat 20 de desembre, acompanyaran aquest cop els convergents.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides