Iglesias reclama 250.000 euros a Eduardo Inda

Ha presentat una demanda contra 'Okdiario' i els periodistes responsables de la publicació per haver donat una informació "íntegrament falsa"
Título de la imagen
Título de la imagen

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha presentat aquest dimecres, 10 de maig, una demanda civil d’intromissió a l’honor contra Okdiario i els periodistes Eduardo Inda i Francisco Mercado, després que publiquessin el passat 6 de maig una informació al diari digital que assegurava que el Govern de Veneçuela havia abonat l’any 2014 al líder ‘morat’ un total de 272.000 dòlars al paradís fiscal de Saint Vincent i les Grenadines, al Carib. Iglesias els acusa de no haver contrastat la informació amb les parts al·ludides i reclama als periodistes i a l’empresa editora d’Okdiario.com 250.000 euros “pels danys causats”, més les despeses legals i processals que pertoquin.

Iglesias, que ja havia anunciat la presentació de la demanda, ha explicat que tota la informació publicada pel diari és íntegrament falsa. “Ni el senyor Iglesias Turrión, ni cap altre membre de la seva família, tenen o han tingut mai cap compte bancari en cap paradís fiscal, ni han rebut transferències bancàries a través de comptes creats en paradisos fiscals, ni han operat mai amb cap entitat bancaria o financera que operi amb aquests paradisos”, ha assegurat el líder de la formació morada.

Per aquest motiu, Iglesias assegura que és “absolutament fals” que el Govern veneçolà li hagués pagat 272.325 dòlars a través del paradís fiscal caribeny, “ni l’any 2014 ni mai”. De fet, ha destacat que l’Oficina Nacional del Tresor de Veneçuela ha negat aquest pagament mitjançant un comunicat oficial, on també s’explica que el nom del Ministeri d’Economia i Finances que apareix a l’article d’Okdiario no existeix, i que realment s’anomena Ministeri del Poder Popular d’Economia, Finances i Banca Pública.

Iglesias no només ha reclamat a Inda els 250.000 euros d’indemnització, també pretén que l’empresa Dos Mil Palabras SL, editora d’Okdiario, sigui condemnada a abonar-li tots els beneficis que hagin obtingut de la publicitat generada arrel de la publicació de les “notícies difamatòries”, més les despeses legals i processals que pertoquin. El líder de la formació morada també vol que Okdiario publiqui la sentència al seu diari, tal com ho va fer amb els articles demandats, i també que Inda, com a director del diari digital, publiqui el contingut de la sentència i que demani disculpes públicament a través del seu compte de Twitter i en directe, al programa ‘Al Rojo Vivo’.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides