El TSJC no admet la denúncia pel CV del president

Segons l'acte judicial, un fragment és confús, però no hi ha falsedat documental ni intrusisme
puigdemont forcadell
puigdemont forcadell

“Pot admetre’s que indueix o pot induir a confusió els lectors de la pàgina web, i fins i tot que l’esmentada confusió pugui tenir un propòsit interessat, però el cert és que en cap moment s’afirma que el denunciat sigui Llicenciat en Filologia Catalana”. El denunciat és el president Carles Puigdemont i la denúncia, presentada per la Unión Cívica Española-Partido por la Paz, Reconciliación y Progreso de España, ha quedat en no res.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), alineant-se amb el parer de la Fiscalia, n’ha rebutjat l’admissió a tràmit. La Unión Cívica Española-Partido por la Paz, Reconciliación y Progreso de España atribuïa al president de la Generalitat delictes de falsedat documental i d’intrusisme professional per haver fet constar en el seu currículum oficial que és filòleg i periodista tot i que no té les respectives llicenciatures.

El TSJC argumenta que el web de la Generalitat no l’ha redactat el president i que no s’hi afirma que Puigdemont s’hagués llicenciat, només que “va cursar estudis de Filologia Catalana”. Així mateix, descarta l’intrusisme professional indicant que “va obtenir el carnet de premsa després d’exercir les tasques periodístiques”, la qual cosa no encaixa amb el delicte.

Puigdemont, Forcadell i la Constitució
El mateix tribunal ha donat per bona la fórmula triada per Puigdemont en la promesa del càrrec de president del Govern de la Generalitat. Considera que no tenia cap “obligació legal” d’acatar la Constitució espanyola ni l’Estatut d’Autonomia. Tampoc ha admès a tràmit la denúncia d’Unión Cívica Española-Partido por la Paz, Reconciliación y Progreso de España conta Carme Forcadell per la manera com va prometre el càrrec de presidenta del Parlament de Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides