Mercè Conesa, sola contra tot Sant Cugat

L'alcaldessa afronta un difícil panorama polític, amb l'oposició unida en el rebuig al projecte urbanístic que permet construir 800 nous habitatges
conesa
conesa

En el poder municipal des de fa gairebé 30 anys, Convergència Democràtica (CDC) ha convertit Sant Cugat del Vallès en el seu fortí particular. En aquest període, la ciutat ha experimentat una explosió urbanística i demogràfica sense precedents en la Catalunya democràtica: dels 36.000 habitants que tenia l’any 1987, quan Joan Aymerich va conquerir l’alcaldia per CiU, ha passat als 88.000 que hi ha censats en l’actualitat, sota el mandat de l’alcaldessa Mercè Conesa.

Aquest desorbitat creixement ha estat possible gràcies a una continuada política de requalificacions urbanístiques que, curiosament, s’ha barrejat propagandísticament des de l’Ajuntament amb una demagògica defensa del medi ambient i de la sostenibilitat. ¿És sostenible que, sota el mateix color polític, un municipi hagi triplicat la seva població i omplert el seu territori d’urbanitzacions, d’edificis d’oficines i de parcs comercials?

Amb l’excusa de “compactar” les zones verdes privades de Valldoreix i “consolidar” el Parc Natural de Collserola, l’Ajuntament ha perpetrat una polèmica tupinada urbanística que permetrà la construcció de 800 nous habitatges a les zones del Turó de Can Mates, Can Cabassa i la plaça de l’estació de Valldoreix (vegeu EL TRIANGLE n. 1210). Però, en aquesta ocasió, no ho tindrà fàcil per continuar omplint Sant Cugat de ciment i de totxos.

En les últimes eleccions municipals, CiU va perdre la majoria absoluta que tenia. Ara, tota l’oposició municipal –ERC, CUP, ICV, PSC, Ciutadans i PP–, juntament amb l’Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, Gent per Valldoreix i Moute per Valldoreix han decidit aturar els peus a la “febre constructora” de l’alcaldessa Mercè Conesa, que també és la presidenta de la Diputació de Barcelona.

El ple municipal d’aquest pròxim dia 23 s’anuncia calent. Tots els grups polítics –tret de CDC, és clar– han subscrit una moció on exigeixen la paralització immediata de la tramitació de la modificació del Pla General Metropolità (PGM), aprovada per la Generalitat l’any passat, que dóna via lliure a la construcció d’aquests 800 nous habitatges.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides