El programa de Sala-i-Martin va costar 400.000 euros més IVA

L'economista va cobrar 7.500 euros nets per cada 'Economia en colors'
sala martin economia colors
sala martin economia colors

Les vuit emissions d’Economia en colors a TV3 van costar 396.801 euros, IVA a part, segons les dades facilitades per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament de Catalunya arran de la petició del diputat socialista David Pérez. Amb IVA, la xifra s’enfila fins als 480.000 euros.

El pal de paller de l’espai, l’economista Xavier Sala-i-Martin, va cobrar 7.500 euros nets per cada episodi. 4.500 euros d’aquest import corresponen a la seva tasca com a presentador i els 3.000 restants els va rebre en qualitat de guionista. En total, es va embutxacar, així doncs, 60.000 euros per les seves lliçons d’economia, emeses la tardor del 2015.

Segons publica Eldiario.es citant la resposta parlamentària, els beneficis del llibre basat en els guions el programa -del qual es distribueix la quarta edició- també van a parar a la butxaca de Sala-i-Martin, perquè el contracte signat per la productora El Terrat i la CCMA exclou la televisió pública catalana de la comercialització de l’espai en altres formats.

Gràcies a aquesta explotació posterior del guió, pel qual va pagar originalment la CCMA, fonts del mercat editorial consultades pel mateix diari digital estimen que Sala-i-Martin pot haver percebut 20.000 euros addicionals.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari