Què diuen els papers de Panamà sobre Andorra?

andbank escaldes
andbank escaldes

490 societats offshore constituides pel despatx d’advocats Mossack Fonseca estan vinculades al Principat d’Andorra, segons s’ha revelat aquest dimarts. Les actuacions d’aquestes societats s’estén per un bon grapat de jurisdiccions fiscalment especials, com ara les Illes Verges Britàniques, les Bahames, Costa Rica, l’Uruguai, les Seychelles, Samoa, Hong Kong o l’estat de Nevada (EUA).

Segons els papers de Panamà, hi ha 22 intermediaris al Principat d’Andorra que facilitaven la creació de les societats offshore -un d’ells és la Banca Privada d’Andorra (BPA) i fins a 41 adreces d’empreses o persones on es trobaven domiciliades -entre les quals destaca Andbank, amb 17 a la seu social d’Escaldes-. Els beneficiaris o accionistes andorrans són 55 sumant residents formals i algun resident passiu, com la catalana Tita Cervera, baronessa Thyssen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides