Manifestació a BCN contra la “invasió” dels creuers

Els veïns es mobilitzen per recuperar el Port Vell i reduir la contaminació d'aquests grans barcos
Título de la imagen
Título de la imagen

L’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) ha fet avui, 8 de maig, una manifestació a favor de la municipalització del Port Vell i en contra de la “invasió” dels creuers. Reclamen una reflexió metropolitana i una transformació de les activitats portuàries, de la relació de la ciutat amb el mar, amb la recuperació del Port Vell com a veritable port urbà i ciutadà sota control democràtic, revertint la vergonyosa dinàmica de privatització de les polítiques públiques.

L’assemblea ha exposat una sèrie de factors pels quals considera que l’arribada de creuers és una amenaça seriosa per a la salut pública, degut a la gran quantitat de residus i emissions contaminants que generen (un creuer quan està al port consumeix el mateix volum de combustible que 12.000 cotxes), una contaminació que no cessa un cop els vaixells arriben a port, ja que mantenen els motors en marxa per obtenir d’electricitat.

L’ABTS denuncia, també, el desembarcament cada any de desenes de milers de creueristes, fet que suposa una invasió turística extra i provoca problemes seriosos de mobilitat als veïns i veïnes. Afirmen que l’espai públic esdevé un autèntic “campi qui pugui” i que el comerç, desnaturalitzat i especialitzat per la pressió turística, queda arrasat.

Per aquests motius, l’Assemblea exigeix al Port de Barcelona que dialogui amb la ciutadania i limiti el trànsit de creuers a la ciutat. Demanen la imposició de dures normatives sobre el tractament dels residus, així com la dotació de la infraestructura necessària per a l’alimentació d’energia mitjançant la xarxa elèctrica local, per tal d’obligar aquestes “ciutats flotants” a apagar els motors al port.

La mobilització ha començat a les 12 del migdia a les Drassanes-Portal de la Pau amb una sèrie d’activitats (tallers, xerrades a càrrec de la Plataforma en Defensa del Port Vell, Plataforma per la Qualitat de l’Aire i la mateixa Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible) i després s’ha fet una manifestació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides