Quin vocal del Cercle d’Economia vota la CUP?

Título de la imagen
Título de la imagen

El Cercle d’Economia és un “think tank” creat l’any 1958 i que té una gran influència sobre la vida empresarial de Catalunya. El seu actual president és el catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona, Antón Costas, i els seus vicepresidents són Artur Carulla (Agrolimen), Josep Oliu (Banc Sabadell) i Marc Puig (Grup Puig).

Però en aquest selecte “sanedrí” que defensa el capitalisme i la llibertat de mercat s’hi ha “colat” un anticapitalista, si hem de prendre’ns seriosament la seva coherència política: el filòsof i articulista Josep Ramoneda, que és vocal de la Junta Directiva del Cercle d’Economia i que explica en públic que a les últimes eleccions catalanes del 27-S va votar… la CUP!

Josep Ramoneda és un antic “pope” de Bandera Roja que, amb posterioritat, va evolucionar cap al PSUC i el PSC. Des de 1994 i fins a l’any 2011 va ser director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el “laboratori d’idees” de l’esquerra, generosament subvencionat per la Diputació. Quan CiU va assolir la presidència de la Diputació va ser destituït del càrrec.

En l’actualitat, i a més de vocal del Cercle d’Economia, Josep Ramoneda és el president de l’editorial Grup 62 (Planeta). Des de sempre molt crític amb el nacionalisme, el filòsof ha “epaté” els seus amics confessant que ha votat la CUP, plataforma anticapitalista que defensa la independència de Catalunya i dels Països Catalans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides