Iglesias se cita amb Inda als jutjats

'Okdiario' publica que el líder de Podemos va rebre diners de Veneçuela en un paradís fiscal quan ja havia fundat el partit
Pablo Iglesias en un acte a Barcelona.
Pablo Iglesias en un acte a Barcelona.

Podemos assegura que és una falsificació el document amb què Okdiario basa una informació en la qual assegura que Pablo Iglesias va cobrar de Veneçuela 272.325 dòlars en un paradís fiscal quan ja havia fundat el partit morat.

Segons publica el diari digital que dirigeix Eduardo Inda, el Ministeri del Poder Popular d’Economia, Finances i Banca Pública del Govern de Nicolás Maduro va abonar a un compte de l’Euro Pacífic Bank, entitat amb seu a Saint Vincent i les Grenadines, aquest import per a Pablo Iglesias el març del 2014, per pagar-li un “conveni subscrit per concepte d’assessories per al desenvolupament social en el país”.

El mateix diari afegeix que la documentació que esgrimeix procedeix d’arxius “secrets i encriptats” del Govern de Veneçuela i que la Policia ja ha iniciat una investigació per la suposada ocultació de fons a la Hisenda espanyola. També publica que l’ingrés es va realitzar a nom de “Santa María”, que relaciona amb el segon cognom de la mare del secretari general de Podemos, per bé que en el document publicat es pot llegir el nom de Pablo Iglesias Turrión com a beneficiari.

Iglesias, per la seva part, han titllat de “completament fals” el suposat pagament i han anunciat accions legals en defensa de l’honor i la pròpia imatge contra Inda i Okdiario. “No he tingut comptes a cap paradís fiscal. De fet, només tinc un compte en un banc d’Espanya; està publicat a la declaració de béns del Congrés”, ha assegurat en declaracions a La Sexta.

Des de les files de Podemos s’ha destacat que el Tribunal Suprem ha desestimat “fins a quatre cops” acusacions similars. Iglesias vincula l’aparició d’aquest document a Okdiario amb la “por” que genera la possibilitat d’un eventual triomf electoral de Podemos, que es troba més a prop que mai de tancar amb Izquierda Unida una candidatura per concórrer junts a les eleccions generals del 26 de juny.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides