Colau aprova els pressupostos amb l’abstenció de la CUP

L'equip de Colau farà desaparèixer la unitat d'antiavalots de la GUB, com demanaven els anticapitalistes
Título de la imagen
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat l’ampliació pressupostària de 275,5 milions d’euros dels comptes prorrogats, amb els vots a favor de BComú, ERC i PSC, l’abstenció de la CUP i el vot en contra de CiU, C’s i PP. Amb un total de 20 vots a favor, 18 en contra i 3 abstencions s’ha donat llum verda als primers pressupostos del govern d’Ada Colau.

La CUP, que ja havia anunciat que aquesta tarda s’abstindria en la votació dels pressupostos, ha complert amb la seva paraula, i així, ha permès l’aprovació dels comptes de l’Ajuntament. La formació anticapitalista no ha volgut donar el seu vot favorable al considerar que l’equip de l’alcaldessa Colau, només ha acceptat un 40% de les seves demandes.

Una de les exigències de la CUP, era la dissolució de la unitat d’antiavalots de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Tot i que el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, va dir que aquesta exigència de la CUP no estava acceptada, sí que va anunciar que es faria una redistribució de les tasques dels agents antiavalots, el que en definitiva representa la dissolució d’aquesta unitat.

La regidora de la CUP, Maria Josep Lecha, ha afirmat que el que han aconseguit els cuparies són “les molles de les moles”, en referencia al poc cas que han fet a les seves demandes l’equip de Colau, però que representen ajudes per les persones que no tenen res de res. Els cupaires ja han avançat que per l’any vinent, voldran el 100% de les seves peticions acceptades abans de permetre que tirin endavant els pressupostos vinents.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides