Guardó a EL TRIANGLE pel seu 25è aniversari

L'editor del setmanari, Jaume Reixach, defensa la independència periodística i escomet les subvencions en el seu discurs
el triangle nit revistes
el triangle nit revistes

El setmanari EL TRIANGLE ha rebut el reconeixement de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals pels seus 25 anys de vida, que va complir el 2015, a la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, celebrada aquest dimecres.

En el discurs que ha pronunciat durant la cerimònia de lliurament dels guardons, el fundador i editor d’EL TRIANGLE, Jaume Reixach, ha recordat que fa temps que des d’aquest setmanari es va proclamar la independència periodística i s’ha desmarcat de les subvencions i dels vincles entre el poder polític i les empreses de mitjans de comunicació.

Així mateix, ha homenatjat defensors de la llibertat d’informació com Julian Assange, Edward Snowden i Hervé Falciani per haver denunciat la corrupció. També ha dedicat unes paraules a Endesa, amfitriona de l’esdeveniment, i a David Madí, exmà dreta d’Artur Mas i president del consell assessor de la companyia a Catalunya: “no talleu la llum a la pobra gent”.

A banda d’EL TRIANGLE, han rebut reconeixements, pel seu 25è aniversari, 777Comunica i Auriga, i, pel seu 50è aniversari, la revista Vèrtex. Som Escola, Escola Valenciana, La Bressola i l’Assemblea de Docents de les Illes Balears s’han endut un premi especial per la seva defensa de la llengua catalana.

Entre altres guardonats, el jurat dels premis ha distingit el setmanari El Temps, com la millor revista, El Vallenc, com la millor publicació comarcal, La Fura, com la millor publicació gratuïta, i Nació Digital, com el millor mitjà periodístic online.

El vicepresident del Govern de la Generalitat, Oriol Junqueras, i la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, han pronunciat els discursos de cloenda de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides