Martí es retira després d’assolir l’objectiu: la fugida de Chacón

Germán Rodríguez caurà de les llistes i José Zaragoza està a la corda fluixa, mentre que Pere Navarro i Maurici Lucena poden tornar a figurar en llocs de sortida
Meritxell Batet, actual diputada per Madrid.
Meritxell Batet, actual diputada per Madrid.

L’exsenador socialista Carles Martí ha renunciat a presentar-se a les primàries del PSC i, així, Meritxell Batetserà la cap de llista dels socialistes catalans per les eleccions generals del 26 de juny.

 

La renúncia de Carles Martí estava cantada des que Carme Chacón va desistir de disputar les primàries. Segons expliquen fonts socialistes, la intenció de Martí era fer la punyeta a Chacón, aconseguir que desistís de les primàries i, un cop aconseguit aquest objectiu, el senador també s’ha retirat de la cursa.

 

D’aquesta manera, Meritxell Batet serà la cap de llista del PSC, amb la benedicció de Pedro Sánchez i de Miquel Iceta, tot i que en les anteriors eleccions del 20-D es va presentar com a segona de la llista per Madrid, que és on resideix.

 

Abans de retirar la candidatura, Martí ha aconseguit de Batet el compromís que obrirà les llistes o, el que és el mateix, que tancarà la porta a alguns dels que hi van figurar en la de les eleccions del 20-D.

 

En la llista pel 20-D, Carme Chacón va imposar el nom de Germán Rodríguez, actual diputat al Congrés, que era el seu col·laborador més estret quan va ser ministra dels governs de José Luis Rodríguez Zapatero. També va imposar José Zaragoza, al mateix temps que va vetar Pere Navarro i Maurici Lucena.

 

Per aquest motiu, en els cercles del PSC es dóna per fet que Germán Sánchez està sentenciat, que no repetirà en les llistes, si més no en un lloc de sortida, i que poblament José Zaragoza correrà la mateixa sort.

 

En canvi, amb Batet de cap de llista, Pere Navarro i Maurici Lucena poden tornar a llocs de sortida en la llista del PSC.

 

Per cert, Pere Navarro ha donat suport a la candidatura de Carles Martí, o sigui, a la guerra contra Carme Chacón.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari