Front comú a favor dels desfavorits per plantar cara al Constitucional

Una cimera amb representants d'administracions de Catalunya i sindicats acorda un compromís col·lectiu per deixar sense efectes pràctics la suspensió del TC de les lleis d'emergència energètica i habitacional
Título de la imagen
Título de la imagen

La trobada convocada aquesta tarda pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i on han assistit diversos representants del món polític i social, ha acordat que totes les institucions actuaran per deixar sense efecte la suspensió del Tribunal Constitucional, de les lleis aprovades pel Parlament sobre emergència energètica i emergència habitacional, i evitar així una onada de desnonaments.

Puigdemont ha reclamat “una nova llei que permeti substituir tot allò que ha quedat suspès” amb el recurs del govern espanyol al Tribunal Constitucional de la llei 24/2015, l’anomenada “llei d’emergència social“.

Un cop finalitzada la cimera, el president ha defensat que la resposta a la suspensió a la llei de pobresa energètica i emergència habitacional ha de ser “col·lectiva“, i “no només de la Generalitat“. Puigdemont ha explicat que durant la cimera s’ha acordat un “compromís explícit” que pretén deixar sense “efectes pràctics” la suspensió per part del TC. Finalment ha demanat solucions “ràpides” al respecte.

A la cimera hi han assistit els representants dels sis grups del Parlament; els secretaris generals de la UGT i CCOO a Catalunya; els presidents de l’Associació Catalana de Municipis i de la Federació Catalana de Municipis; els alcaldes i alcaldesses de Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Terrassa, Sabadell, Lleida, Tarragona, Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Reus, Girona i Sant Cugat del Vallès, així com altres membres del govern català.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides