El Govern manté la mentida sobre el “no” de Juncker

Munté diu que no van demanar cap reunió i que només van informar per "educació" la Comissió Europea, que desmenteix aquesta versió
neus munte
neus munte

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha insistit aquest dimarts en la versió oficial de la Generalitat sobre la visita del president Carles Puigdemont a Brussel·les, segons la qual ni tan sols es va demanar una reunió amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ni amb cap altra autoritat de la Unió Europea.

Munté ha explicat que l’objectiu de Puigdemont era trobar-se amb president-ministre de Flandes, Geert Bourgeois, en resposta a la invitació d’aquest, i que es van limitar a informar la Comissió Europea, per correcció institucional i per “educació”, de l’estada del president català. 

Així mateix, la portaveu del Govern s’ha mostrat convençuda que en cas d’existir voluntat per part del Govern de mantenir una reunió amb alts càrrecs de la UE, “trobaríem la manera de fer-la”.

Aquest dilluns, però, la Comissió Europea havia desmentit la versió de la Generalitat, tot assegurant que el Govern català va demanar una trobada amb Juncker. Segons la portaveu comunitària Mina Andreeva, la sol·licitud no es va poder tancar per problemes d’agenda, la mateixa justificació adduïda pel president del Parlament Europeu, Martin Schulz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides