Sense culpables per Spanair

Soriano i la resta de directius, exonerats de la milionària multa per negligència
ferran soriano
ferran soriano

“Fortuït” i no “culpable”. Així ha definit l’Audiència de Barcelona el concurs de creditors de Spanair en la sentència amb què ha revoca la condemna imposada pel jutjat mercantil número 10 de Barcelona a la cúpula de Spanair.

Aquesta decisió, que pot ser objecte de recurs, deixa sense efecte la resolució que comportava el pagament de 10,8 milions d’euros per part de l’expresident d’Spanair Ferran Soriano, i els membres del seu consell d’administració, així com els dos anys d’inhabilitació. 

Segons la primera sentència, la cúpula de l’aerolínia coneixia la fallida l’estiu del 2011, mesos abans que fos anunciada la fi de les operacions. Però l’Audiència de Barcelona considera que Spanair va actuar de bona fe, mirant de salvar l’aerolínia de la fallida mitjançant un acord amb Qatar Airways. És per aquest motiu que es considera que el concurso va ser “fortuït”.

Per bé que no es va observar el deure d’instar el concurs en un termini màxim de dos mesos a partir de la situació d’insolvència, la darrera sentència descarta la “culpa greu”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides