Els diners de les multes “desapareixen”

Dur informe de la Sindicatura de Comptes sobre la gestió del Servei Català de Trànsit (SCT)
Títol de la imatge
Títol de la imatge

El Servei Català de Trànsit (SCT) és l’organisme de la Generalitat que s’encarrega de vetllar per la seguretat a les carreteres i vies públiques catalanes i que, en conseqüència, gestiona el cobrament de les multes que s’imposen als automobilistes. El funcionament de l’SCT durant l’exercici de 2012 ha estat sotmès a l’anàlisi dels auditors de la Sindicatura de Comptes, que acaba de fer públic l’informe a la seva pàgina web. El balanç és demolidor.

La Sindicatura de Comptes recorda que, en el període analitzat, l’SCT tenia pautades les seves funcions i els seus objectius pel Pla de Govern 2011-14 i pel Pla de Seguretat Viària 2011-13. En concret, el programa OE6.5 fixava que l’import de les multes recaptades als automobilistes sancionats s’havia de dedicar íntegrament a treballs i projectes de seguretat viària. Per la seva banda, l’objectiu OE6.6, d’obligat compliment, establia que el 5% del pressupost de l’SCT s’havia de destinar a estudis de R D I relacionats amb la seguretat viària.

De la documentació analitzada per la Sindicatura de Comptes es desprèn que l’any 2012 l’SCT va ingressar un total de 92,7 milions d’euros en multes pagades pels ciutadans. Però, en comptes de dedicar-los a la millora de la seguretat viària, com era la seva obligació, va desviar un total de 67,4 milions a les arques de la Generalitat per cobrir altres partides pressupostàries. Pel que fa al 5% que s’havia de dedicar a R D I, no n’hi ha ni rastre.

L’any 2012 es van comptabilitzar a Catalunya 23.368 accidents de trànsit amb víctimes. En total, va haver-hi 336 morts. En el període analitzat per la Sindicatura de Comptes, el president de l’SCT era el conseller d’Interior, Felip Puig, i el seu director, Joan Aregio.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides