Colau vol conservar l’edifici okupat de Can Vies

L'Ajuntament treballa per fer compatible la preservació de l'edifici i la passarel·la de la cobertura de Sants
Título de la imagen
Título de la imagen

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha mostrat contraria a l’enderroc del centre okupa de Can Vies, situat al barri de Sants, durant el Ple d’aquest divendres. El Partit Popular va instar al govern durant l’última comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat a enderrocar l’edifici per tal de poder executar la rampa d’accés a la coberta del calaix de vies de Sants. Aquesta proposta va aprovar-se amb el suport del PP, CiU, C’s i el PSC, mentre que BComú i la CUP vàren votar en contra, i ERC es va abstenir.

Ara, Colau treballa per fer compatible la preservació de l’edifici, i la passarel·la de la cobertura de les vies que passen per Sants. Colau afirma que Can Vies és “per molts veïns un referent cultural i polític del barri”, amb una història de més de 19 anys i que, per tant, “es concretarà un projecte que faci compatible tots els usos“.

Davant de les pressions de Koldo Blanco, regidor de Ciutadans, per saber com i quan s’enderrocara l’edifici okupa, l’alcaldessa ha explicat que el govern vol que la decisió es prengui amb els veïns i el teixit associatiu del barri. El regidor ha destacat que “hi ha veïns que se senten amenaçats per l’activitat de l’edifici” i seguidament ha mostrat una sèrie de fotografies dels voltants de Can Vies, en les quals ha destacat que s’hi veuen comportaments “incívics“.

A tot això, Colau ha defensat la intervenció davant dels comportaments incívics i de soroll, i ha recordat al Ple que dins de les atribucions de les comissions municipals no s’inclou la capacitat executòria d’enderrocar un edifici, i que aquesta decisió correspon al govern municipal. “El govern dóna suport a projectes que representin un retorn social positiu per la ciutat”, ha afirmat l’alcaldessa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides