Colau vol conservar l’edifici okupat de Can Vies

L'Ajuntament treballa per fer compatible la preservació de l'edifici i la passarel·la de la cobertura de Sants
Título de la imagen
Título de la imagen

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha mostrat contraria a l’enderroc del centre okupa de Can Vies, situat al barri de Sants, durant el Ple d’aquest divendres. El Partit Popular va instar al govern durant l’última comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat a enderrocar l’edifici per tal de poder executar la rampa d’accés a la coberta del calaix de vies de Sants. Aquesta proposta va aprovar-se amb el suport del PP, CiU, C’s i el PSC, mentre que BComú i la CUP vàren votar en contra, i ERC es va abstenir.

Ara, Colau treballa per fer compatible la preservació de l’edifici, i la passarel·la de la cobertura de les vies que passen per Sants. Colau afirma que Can Vies és “per molts veïns un referent cultural i polític del barri”, amb una història de més de 19 anys i que, per tant, “es concretarà un projecte que faci compatible tots els usos“.

Davant de les pressions de Koldo Blanco, regidor de Ciutadans, per saber com i quan s’enderrocara l’edifici okupa, l’alcaldessa ha explicat que el govern vol que la decisió es prengui amb els veïns i el teixit associatiu del barri. El regidor ha destacat que “hi ha veïns que se senten amenaçats per l’activitat de l’edifici” i seguidament ha mostrat una sèrie de fotografies dels voltants de Can Vies, en les quals ha destacat que s’hi veuen comportaments “incívics“.

A tot això, Colau ha defensat la intervenció davant dels comportaments incívics i de soroll, i ha recordat al Ple que dins de les atribucions de les comissions municipals no s’inclou la capacitat executòria d’enderrocar un edifici, i que aquesta decisió correspon al govern municipal. “El govern dóna suport a projectes que representin un retorn social positiu per la ciutat”, ha afirmat l’alcaldessa.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari