El Santander frega els 1.000 ME de beneficis ‘offshore’

El principal banc de l'eurozona per capitalització borsària té 21 societats en paradisos fiscals, revela 'Infolibre'
ana patricia botin
ana patricia botin

L’obtenció d’un benefici de 1.633 milions d’euros fins al març és la notícia més difosa, de lluny, sobre el Santander a la premsa espanyola aquest dimecres, però no la més rellevant.

Encara que aquesta xifra constitueix una caiguda d’un 5% si la comparem amb la del 2015, i que aquest retrocés és menor de l’esperat -les estimacions apuntaven cap als 1.500 milions-, sobta molt més la publicació a Infolibre dels guanys que va totalitzar l’entitat que presideix Ana Patricia Botín l’any 2015 gràcies al fet de posseir 21 societats en paradisos fiscals: 957 milions d’euros.

El mateix diari digital assenyala que el Santander, la primera entitat bancària de l’Eurozona per capitalització borsària, disposa d’empreses i sucursals a les Bahames, les Bermudes, les Illes Caiman, Panamà, l’illa de Man, Jersey, Guernsey i Hong Kong.

Citant dades dels comptes anuals als quals assegura haver tingut accés, Infolibre també destaca les Bahames com el territori offshore on el Santander té més filials i del qual procedeixen més de la meitat dels beneficis sota mínims impositius que s’embutxaca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides