‘Vendetta’ de Cebrián pels papers de Panamà

La SER acomiada Ignacio Escolar, director d'eldiario.es', un dels mitjans querellats per Prisa
cebrian vs escolar
cebrian vs escolar

El xoc entre Prisa i els mitjans contra els quals s’ha querellat, adduint que han difamat aquest grup de mitjans i el seu president executiu, Juan Luis Cebrián, vinculant-los amb els papers de Panamà, té la seva primera víctima visible: el director d’eldiario.es, Ignacio Escolar.

La Cadena SER l’ha acomiadat com a analista d’Hoy por hoy, un dels programes estrella de l’emissora, amb la qual ha col·laborat durant bona part de la darrera dècada. “La razón no me la oculta nadie, tampoco quien me ha informado de esta decisión. Las acciones legales que ha anunciado Juan Luis Cebrián contra eldiario.es, La Sexta y El Confidencial por publicar que la que era entonces su esposa aparece en los papeles de Panamá han hecho “incompatible” mi presencia en la radio de Prisa“, explica el director d’eldiario.es, qui creu que “no seré el único periodista “incompatible” que sea purgado por esta decisión de Cebrián“.

Salgo de esta radio por el exclusivo empeño de Juan Luis Cebrián, que ha embarcado a todo su grupo en esta guerra personal en la que no tiene razón“, ha escrit en el seu bloc.

Els papers de Panamà
La vinculació de Cebrián i de la seva exdona, Teresa Aranda, amb els papers de Panamà és la mare dels ous de tot plegat. Segons s’ha publicat, Aranda consta com a apoderada de Granite Corporation, una societat amb testaferros del despatx Mossack Fonseca establerta a les Illes Seychelles. Prisa i Cebrián consideren que es tracten d’insinuacions “absolutament falses” que difamen i perjudiquen la reputació d’aquest grup de mitjans i del seu president.

A més, els mitjans querellats han publicat que Cebrián té un 2% de la petroliera luxemburguesa Star Petroleum, que hauria obtingut per donació, efectuada mitjançat una societat offshore, de l’empresari d’origen iranià Massoud Farshad Zandi, proper al president executiu de Prisa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides