El Congrés no sap si cobrar els iPads als diputats

El Congrés dels Diputats va comprar, fa tres mesos, 490 terminals amb un cost de 372.032 euros
Sense títol
Sense títol

Amb l’inici de la XI legislatura, que ara acaba, la Cambra baixa va comprar 490 terminals d’Ipad de darrera generació, el model iPad Air 2, que va entregar als diputats recentment escollits. Aquesta compra va tenir un cost de 372.032 euros, que van anar a càrrec de l’erari públic. A banda de la tablet, als diputats també se’ls dota cada legislatura amb un terminal d’iPhone nou.

Quan al mes d’octubre passat es van dissoldre Les Corts, en acabar la X legislatura, als diputats se’ls va regalar el terminal de telèfon mòbil, però per la tablet se’ls hi va cobrar a tots aquells diputats que se la volguessin quedar. El model de l’anterior legislatura era un iPod 2, que tenia un preu de mercat d’uns 400 euros. Als diputats que van voler quedar-se amb la tablet, se’ls va cobrar 50 euros; l’argument d’aquesta rebaixa va ser que eren terminals ‘obsolets’, segons publica Vozpópuli.

El tema ara és un mica més complicat. Les tablets de ses senyories tenen una antiguitat de només tres mesos, i al ser el model iPad Air 2 de darrera generació, amb connexió per a dades i una funda amb teclat valorada en 100 euros, el preu de cada aparell és de 760 euros. Queda clar que aquests no són aparell ‘obsolets’, de fet, Apple està venent aparells amb les peculiaritats que tindrien els dels diputats a un preu de 439 euros. Caldrà està pendent de la rebaixa que farà aquesta vegada als diputats pel gadget electrònic, el president de la Cambra baixa, Patxi López.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides