La Generalitat no autoritzarà el fracking

Malgrat la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la la llei catalana
Título de la imagen
Título de la imagen

El Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat la llei catalana que prohibeix l’ús de la tècnica del ‘fracking’ o fractura hidràulica en tot el territori perquè considera que envaeix competències estatals en matèria de mineria. El Tribunal ha suspès algunes lleis semblants amb els mateixos arguments en comunitats autònomes com Cantàbria o Navarra, que també han legislat prohibint aquesta tècnica d’extracció d’hidrocarburs.

La llei anul·lada per l’alt tribunal prohibia utilitzar aquesta tècnica sempre que pogués tenir efectes negatius sobre les característiques geològiques, ambientals, paisatgístiques o socioeconòmiques de la zona, o en relació amb altres àmbits competencials de la Generalitat. Tot i això, el que tomba la suspensió del TC és la prohibició genèrica del “fracking”, de manera que la Generalitat seguirà amb la capacitat d’autoritzar, o no, tant els permisos d’investigació com les declaracions d’impacte ambiental. En aquest sentit, el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Joan Aregio, ja ha manifestat que a Catalunya el govern no donarà autoritzacions per implementar aquesta tecnologia, que té una greu afectació sobre el medi ambient.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides