Vaga per Sant Jordi als mitjans de la Generalitat

Els treballadors reclamen que la CCMA desisteixi de la demanda de set anys de presó contra un company de TV3
Título de la imagen
Título de la imagen

Els comitès d’empresa de Televisió de Catalunya (TVC) i Catalunya Ràdio han convocat una vaga parcial per avui dissabte 23 d’abril, diada de Sant Jordi. Mentre duri l’horari de vaga -de 14.00h a 15.30h i de 20.30h a 21.30h- no s’emetrà cap informatiu ni programació en directe de producció pròpia. No hi haurà serveis mínims, únicament un equip de set persones estarà de guàrdia per si s’hagués d’emetre algun avís d’emergència.

Els sindicats i els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio reclamen al consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i a la seva presidenta, Núria Llorach, que desisteixin de la demanda de set anys de presó contra un company de TV3, acusat de filtrar dades sobre l’ERO que va patir la televisió autonòmica.Consideren que la direcció de la CCMA està ‘obsessionada’ amb mantenir la demanda contra l’empleat, fet que no beneficia a ningú i que, simplement, allarga les penúries d’aquest treballador i la seva família, afirmen els convocants. Aquesta és, segons ells, l'”última mostra de la intransigència i autoritarisme d’una direcció que acumula anys d’enfrontaments amb la plantilla”.

Els comitès d’empresa diuen també que els anys de retallades, d’acomiadaments col·lectius, de suspensió del conveni, de supressió de canals de televisió i freqüències de ràdio i de plans de privatització responen a una direcció de la CCMA que titllen de governamentalitzada i reclamen canvis. La vaga parcial d’avui, a més de solidaritzar-se amb el treballador represaliat, té la finalitat d’exigir uns mitjans públics millors, amb la contractació necessària per a les substitucions i baixes laborals i el manteniment i impuls de la producció.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides