Josep Maria Cullell, cessat com a president del Tramvia

Va haver de dimitir l'any 1994 com a conseller de Política Territorial per un cas de tràfic d'influències a Sant Pere de Torelló
Título de la imagen
Título de la imagen

En aquests temps de neteja i transparència, la presència de Josep Maria Cullell al capdavant de les dues empreses que exploten, gràcies a la injecció de grans recursos públics, les línies de tramvia metropolità de Barcelona era una anomalia que, finalment, ha estat corregida. Des del passat dia 13 d’abril, Josep Maria Cullell ha estat cessat del càrrec de president de les societats Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besòs SA i en el seu lloc ha estat nomenat Francisco Vizcaíno.

Josep Maria Cullell va ser, durant una època, la nineta dels ulls de Jordi Pujol, que el va designar conseller de Política Territorial i Obres Públiques (1980-83), Economia i Finances (1983-87), líder de CDC a l’Ajuntament de Barcelona (1987-93) i, novament, conseller de Política Territorial i Obres Públiques (1993-94). Va haver de dimitir d’aquest càrrec l’any 1994 després que EL TRIANGLE destapés la seva participació en un “affaire” de tràfic d’influències per beneficiar el seu cunyat, Joan Vilaró, en la requalificació d’uns terrenys al municipi de Sant Pere de Torelló (Osona). L’escàndol va ser monumental i va provocar la creació d’una comissió parlamentària d’investigació.

Malgrat la seva demostrada implicació en aquest “marro”, Josep Maria Cullell és un cas paradigmàtic de les anomenades “portes giratòries”. Amb posterioritat a la seva sortida de la política activa, va ocupar nombrosos càrrecs en empreses concessionàries o adjudicatàries de contractes amb la Generalitat. La presidència de les empreses que exploten els tramvies del Baix Llobregat i del Besòs, que ocupava des de l’any 2011, era l’últim “premi” al fet que fos enxampat en un descarat “affaire” de corrupció política.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides