Casa Tarradellas marxa d’Esfosa

Posa a la venda la seva participació a l'escorxador menat per Josep Ramisa en ple conflicte laboral
esfosa tarradellas
esfosa tarradellas

Casa Tarradellas ha decidit sortir de l’accionariat de l’escorxador Esfosa, immers actualment en un conflicte laboral entre els treballadors, que acusen la direcció d’explotació laboral, i els propietaris, amb el controvertit Josep Ramisa al capdavant.

La decisió de posar a la venda el seu 20% d’Esfosa només és “coincident en el temps” amb l’escàndol, segons un portaveu de l’empresa consultat per El País, que també es fa ressò del malestar en el si de Casa Tarradellas per l’esclat del conflicte laboral.

Oficialment, “Especialitats Vic Carn ha comunicat que posa a la venda les accions d’Esfosa en sintonia amb la voluntat de l’empresa de continuar apostant per una altra categoria de negoci, la de refrigerats (pizzes i masses fresques)”, publica el mateix diari. “El moment actual divergeix força de quan es va crear l’escorxador”, segons l’explicació d’un representant de l’empresa recollida per Nació Digital. A partir d’ara, Casa Tarradellas repartirà la matança de porcs entre altres instal·lacions.

La protesta dels treballadors s’havia dirigit específicament contra Casa Tarradellas, amb pancartes i crides al boicot contra els seus productes. Així mateix, segons va explicar a EL TRIANGLE (núm. 1208, 12/04/2016) Montse Castañé, la portaveu dels vaguistes i presidenta del comitè d’Empresa, Tarradellas els va restar feina arran de les dues jornades de vaga del març: “Han tret 2.000 porcs”. Segons ella, la famosa marca d’espetec, patés i pizzes no es volia veure esquitxada.

L’escàndol Ramisa
En aquelles jornades de protesta va causar indignació entre els treballadors el comportament de Josep Ramisa, soci majoritari d’Esfosa, a qui han acusat d’insults racistes, agressions i amenaces.

El judici que es preveia celebrar el passat 5 d’abril es va ajornar perquè Ramisa, al·legant que havia d’anar al metge, no es va presentar i perquè no s’havia citat a declarar els agents dels Mossos d’Esquadra en presència dels quals, suposadament, l’empresari va reiterar els insults.

Segons els vaguistes, Ramisa va amenaçar alguns d’ells dient-los que “us fotré quatre tiros” i a un treballador d’origen subsaharià li va etzibar “negre de merda” i “a tu, mort de gana, et faré tornar a l’Àfrica”. L’advocat dels treballadors vol que es jutgi Ramisa per amenaces greus, delicte contra la integritat moral i per una falta de desobediències, i no per faltes lleus, com s’havia plantejat inicialment, que no podria comportar pena de presó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides