Querella contra Fernández Díaz pel premi a Marhuenda

El SUP acusa el ministre de prevaricació
jorge fernandez diaz
jorge fernandez diaz

La distinció com a comissari honorari de la Policia Nacional atorgada pel Ministeri de l’Interior al director de La Razón, Paco Marhuenda, ha motivat una querella criminal del Sindicat Unificat de Policia (SUP) contra el ministre Jorge Fernández Díaz.

El SUP considera que el titular d’Interior ha comès prevaricació perquè s’ha saltat “tots els requisits necessaris” per efectuar el nomenament, que jutgen “arbitrari” i un “clar menyspreu a la Policia Nacional”. En aquest sentit, apunten que la distinció constitueix “una manca de respecte” als funcionaris de la Policia, ja que molt pocs, indiquen, reben un premi com aquest malgrat esforçar-se tota la seva vida.

Els querellants destaquen en l’escrit presentat al jutjat que Marhuenda fou condemnat per un delicte d’intromissió en l’honor d’un excap superior de la Policia a Catalunya, Narciso Ortega, a qui va imputar falsament un delicte de prevaricació relacionat amb l’arxivament d’una investigació sobre l’agència de detectius Método 3.

El SUP només veu “motius personals” en la distinció atorgada per Fernández Díaz a Marhuenda. Tots dos, com assenyalen els querellants, procedeixen del PP català i van treballar plegats pel mateix partit a Madrid.

Així mateix, s’assenyala que el ministre de l’Interior només podria concedir, aprofitant un buit legal, el títol de “membre honorífic”, però en cap cas el de comissari honorífic, argument que basen en el Règim de Personal d’aquest cos de seguretat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides