La Fiscalia investiga si el CAC va prevaricar sobre el 9N

L'organisme va expedientar tres emissores que es van negar a emetre anuncia sobre la consulta
9N
9N

La Fiscalia de Barcelona està investigant si el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va cometre prevaricació quan, a instàncies del Govern de la Generalitat, va obrir un expedient sancionador contra tres emissores de ràdio privades, la Cadena SER, la COPE i Onda Cero, que es van negar a emetre publicitat de la consulta sobiranista celebrada el 9 de novembre del 2014.

Aquesta actuació del Ministeri Públic té el seu origen en una denúncia anònima sobre aquests expedients, que encara estan en fase d’estudi, remesa a la Fiscalia Superior de Catalunya. El CAC li ha remès a la Fiscalia el passat divendres la documentació sol·licitada.

Josep Martí, secretari de comunicació del Govern en el moment d’iniciar-se els expedients, va remetre un escrit al CAC el desembre del 2014 informat de l’incompliment de la Llei catalana de comunicació audiovisual, segons la qual les emissores han de difondre missatges institucionals d’interès públic. A parer del Govern, aquest era el cas de la crida a la participació en la consulta alternativa del 9N, que en la seva formulació original havia suspès el Tribunal Constitucional.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides