Rato nou protagonista dels Papers de Panamà

L'exvicepresident del govern d'Aznar va evadir impostos durant tot el temps que va estar a l'Executiu del PP, a l'FMI i a Bankia
Rodrigo Rato
Rodrigo Rato

Rodrigo Rato, vicepresident del Govern central i ministre d’Economia de l’Executiu de José Maria Aznar, torna a estar d’actualitat a l’haver aparegut el seu nom en els Papers de Panamà. Segons publica El Confidencial, Rato va fer servir el despatx de Mossack Fonseca de Panamà per liquidar dues societats ‘offshore’ amb les que havia estat operant durant vint anys i amb les que va evitar pagar impostos a l’Estat espanyol.

Rato va tancar les societats Red Rose Financial Enterprises i Westcastle Corporation després de treure 3,6 ME que hi tenia amagats. Després de treure els diners, Rato va liquidar les societats per evitar que fossin localitzades per l’Agència tributaria. L’operació la va fer abans que a l’abril de 2015 l’Agència tributaria descobrís que amagava patrimoni a l’estranger, fet que finalment el va portar davant els tribunals. Es dóna el cas que la societat Westcatle Corporation va ser creada per Rato el 1993, tres anys abans de ser nomenat ministre d’Economia i Hisenda del Govern d’Aznar, i va estar operativa durant tot el seu pas per l’Executiu, el seu mandat al Fons Monetari Internacional (FMI) i la seva estada a Bankia.

Les operacions de Rato amb Mossack Fonseca les va fer a través del bufet de Gibraltar, Finsbury Trust & Corporate Services, que era l’encarregat de gestionar el patrimoni que Rato tenia fora d’Espanya. L’exvicepresident del PP està sent investigat per blanqueig de capitals, corrupció entre particulars, delicte contra la Hisenda Pública i administració deslleial.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides