Malaguanyat Congrés dels Diputats

El passat dia 13, el Congrés dels Diputats va aprovar, amb els vots favorables de tots els grups menys el PP, que va votar en contra, i Ciutadans i el PNB, que es van abstenir, que es tramiti la proposició de Llei 25 d’Emergència social presentada per Podem. Aquesta iniciativa prohibeix els desnonaments, si als afectats no se’ls ofereix una vivenda alternativa, condona deutes hipotecaris i garanteix el subministrament d’aigua, gas i llum a les famílies sense recursos. Aquest mateix Congrés també ha aprovat, els darrers dies, una proposició no de llei que deroga la Llei de Seguretat Ciutadana (llei mordassa) o la paralització de la implantació de la Llei Orgànica per la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE), coneguda com a Llei Wert.

Des de que es va constituir el Congrés sorgit de les eleccions generals del 20 de desembre no paren d’aprovar-se propostes, proposicions i iniciatives progressistes, que apunten a desmantellar la legislació antisocial elaborada gràcies a la majoria absoluta del Partit Popular dels quatre anys anteriors.

Però que s’aprovin no vol dir que s’apliquin. El Govern continua sent el mateix. Diu que està en funcions i que només pot fer allò que li vaga. És a dir, es nega a comparèixer per explicar la política que fa però es reserva el dret a retallar el pressupost en 2.000 milions d’euros o a negar-se a buscar un finançament autonòmic acordat amb les comunitats autònomes.

Tenim un Congrés més receptiu a les necessitats de la ciutadania i el mateix govern conservador que abans de les eleccions del desembre. Els mateixos partits que es posen d’acord per aprovar propostes progressistes al Congrés no són capaços de pactar un Govern que les apliqui.

Uns diuen que la culpa és de Podem que no es vol abstenir per facilitar un govern de socialistes i Ciutadans, amb Pedro Sánchez de president. Uns altres, que la culpa és dels socialistes perquè no volen pactar amb Podem una alternativa més d’esquerres.

Els uns pels altres, les eleccions s’acosten i si d’elles en surt una majoria conservadora de PP i Ciutadans, la feina del Congrés actual haurà estat malaguanyada i haurem fet un ‘pa com unes hòsties’.

(Visited 39 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari