La Justícia ja vincula concessions públiques amb una comissió del Júnior

De la Mata assenyala l'empresa Euroenergo i una adjudicació del Port de Tarragona
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

Basant-se en la documentació remesa per les autoritats andorranes, el magistrat instructor del cas Pujol a l’Audiència Nacional, José de la Mata, ha establert per primer cop una connexió directa entre una adjudicació pública relacionada amb la Generalitat pujolista i el cobrament d’una comissió per part de Jordi Pujol Ferrusola, fill primogènit de l’expresident.

Es tracta, ha publicat El Español, d’una contraprestació pagada per l’adjudicació d’un parc d’emmagatzemament de combustible al Port de Tarragona el 1998, quan Lluís Badia, soci de Jordi Pujol jr. i exdiputat i senador convergent, n’era el president.

L’empresa Euroenergo està assenyalada en aquest cas com presumpta pagadora de suborns -9 milions de pessetes- a canvi de la posterior obtenció de dues concessions.

La mateixa informació indica que el volum total d’aquesta comissió i el rastre de dues transferències més xifrades en 34 milions de pessetes, en les quals a més d’Euroenergo hi hauria involucrada FCC, encara estan sota investigació.

Segons revela Vozpópuli, la UDEF ha remès al magistrat De la Mata l’informe que conté aquesta informació, on s’assenyala que Jordi Pujol Ferrusola va rebre 54.091 euros en el seu compte d’Andbank AN 848000 de part de l’empresari Igor Mozgovoy. Els investigadors policials troben “probable” que aquells 9 milions de pessetes pagats per Mozgovoy al Júnior tinguessin “com a única motivació” aconseguir que el fill gran de l’expresident Pujol influís en Badia perquè aquest decidís a favor d’Euroenergo.

Els investigadors, en el mateix informe, apunten que aquests fets podrien formar part “d’un acord més ampli” amb el qual s’hauria lucrat Badia. En aquest sentit, recorden que el Júnior i Badia van fer negocis junts, com va ser el cas de l’operació de Puerto del Rosario, a l’Argentina. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides