Detingut per presumpta extorsió el líder de Manos Limpias

La UDEF apunta que Bernad ha exigit diners a empreses i bancs a canvi de no escometre-les als tribunals
bernad manos limpias
bernad manos limpias

Miguel Bernad, secretari general de Manos Limpias, ha estat detingut aquest divendres en el marc d’una operació que inclou l’escorcoll de la seu d’aquest pseudosindicat d’ultradreta i en el marc de la qual es preveu detenir almenys 12 persones, entre elles Luis Pineda, president de l’Associació d’Usuaris de Serveis Bancaris (Ausbanc).

L’actuació de la UDEF, ordenada pel jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz, s’emmarca en la investigació de suposades extorsions per part de Manos Limpias i Ausbanc a empreses i bancs. Però Bernad no només està acusat d’extorsió, sinó també de delicte d’organització criminal, falsedat documental i delicte contra Hisenda.

Els investigadors s’ensumen que Manos Limpias iAusbanc es coordinaven per exigir diners a empreses i bancs a canvi de renunciar a escometre als jutjats, retirant-se de causes en les quals exercien com a acusació popular un cop havien cobrat. Segons fonts citades per El Mundo, van exigir als suposats extorsionats que se subscrivissin a la revista d’Ausbanc, després els van exigir diners a canvi de no difondre informacions negatives i, per últim, van emprar l’amenaça dels jutjats i d’esbombar les causes als mitjans de comunicació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides